søndag 24. januar 2010

Liten oppdatering

Da var tiden kommet for å la fingrene løpe løpsk over tastaturet igjen, og dette kun for at dere som gidder å lese det her kan få et lite innblikk i min verden om dagen.

Den første uken i Presov har vært preget av det at dette er en ny by, et nytt sted. Men det har gått overraskende bra å orientere seg rundt i byen. Mye av dette skyldes nok at vi har blitt veldig godt tatt imot av folkene her nede, har vært på 2 turer rundt byen, type bli-kjent med byen, sammen med "innfødte". Og når man stort sett holder seg til hovedgata, skal det veldig mye til for at ting skal gå galt, men man vet aldri.

Ellers har uka gått med til å bli kjent med klassekameratene (de flotte menneskene på bildet under her). Må bare få si at det er en fin blanding av studenter fra hele Europa her, vi har 3 gutter fra Finland, 2 jenter fra Tsjekkia, 3 jenter fra Polen, 1 gutt fra Spania, 1 gutt fra Italia og selvsagt 3 FLOTTE mennesker fra Norge (henholdsvis 1 jente og 2 gutter). Og en annen ting som er flott med klassen vår, jeg er yngst av alle! Språkkurset kjenner jeg at jeg rett og slett ikke gidder å skrive så mye om, kan si det at det er vanskelig, men med dyktige lærere skal det nok gå bra. Har du lyst, kan du lese mer om det her.



Vi var på tur på lørdagen, til en ganske flott by litt nord for Presov, nemlig Bardejov. Her var det en flott kirke, hvor vi tok turen til toppen av tårnet. Turen opp gikk til ved at vi "klatret" opp en sykt bratt spiraltrapp. Når vi endelig hadde nådd toppen, etter ca 200 trappetrinn opp det ca 70 meter høye tårnet, hadde vi en sinnsyk utkikk over byen! Var jo knall heldige med været, blå himmel og chill temperatur :) Ellers på denne turen så vi en annen kirke, også veldig fin, vi var på et sted som minnet meg veldig på Maihaugen, altså gamle hus plassert på et sted med mange andre gamle hus.



Resten av helgen har gått med på å prøvesmake det lokale ølet. Mer informasjon ser jeg på som unødvendig!

-Kjella


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar